«Dreams of Love» – Μιχελακάκη Μαρία (Περίληψη – Περιγραφή)

Μετά την διαδικτυακή κυκλοφορία του ρομαντικού μυθιστορήματος «Dreams of Dancing…», οι ήρωές του, Νίνα και Άλεξ, αποσύρονται από τους πρωταγωνιστικούς τους ρόλους ώστε να δώσουν στους δευτερεύοντες χαρακτήρες, Τζίνα και Μάρκο, την ευκαιρία να πιστέψουν στην πραγματική αγάπη μέσα από τις σελίδες του μυθιστορήματος «Dreams of Love». Ένα βιβλίο που αποτελεί το δεύτερο της σειράς Dreams book series και από τις 21 Οκτώβριου 2016 θα ανεβαίνει ανά κεφάλαια κάθε Σαββατοκύριακο στην συγγραφική πλατφόρμα του Wattpad.

«Μην με ρωτήσετε αν υπάρχει έρωτας με την πρώτη ματιά. Δεν ξέρω. Το μόνο που ξέρω είναι πως πάντα με έλκυε και πως ποτέ δεν θέλησα να τον διεκδικήσω. Ήταν αθεράπευτα γυναικάς, πεισματικά ανώριμος και κάθετα αρνητικός σε οποιαδήποτε μορφή συναισθηματικής δέσμευσης. Τον απέφευγα και με απέφευγε… μέχρι που έγινε το αδιανόητο. Και τότε, ναι. Τότε ίσως και να ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που άρχισα να κάνω όνειρα για την αγάπη.» – Τζίνα

Περίληψη από το οπισθόφυλλο

Έχοντας βιώσει σε τρυφερή ηλικία την εγκατάλειψη του πατέρα της, η Τζίνα εξακολουθεί στα 24 της χρόνια να αρνείται να πιστέψει στην παντοτινή αγάπη. Θεωρεί τους άντρες αναξιόπιστους και υποκριτές, απαγορεύει στον εαυτό της να εμπλακεί συναισθηματικά μαζί τους και το μόνο που τη νοιάζει είναι να περνάει καλά. Όταν οι φίλοι της θα την προειδοποιήσουν για τον γυναικοκατακτητή dj που δουλεύει στο κλαμπ όπου συχνάζει, η ίδια είναι σίγουρη πως δεν έχει ανάγκη τις συμβουλές τους. Ξέρει πώς να προστατευτεί από άντρες σαν κι αυτόν και δεν πρόκειται να κοιμηθεί μαζί του, όσο επίμονα κι αν εκείνος θελήσει να την φλερτάρει.

Επικίνδυνα ελκυστικός και ακαταμάχητα γοητευτικός, ο 32χρονος Μάρκος είναι διατεθειμένος να κοιμηθεί με όποια γυναίκα βρεθεί στο δρόμο του, όχι όμως με την Τζίνα. Δεν της μιλά, δεν την κοιτάζει και σίγουρα δεν φαίνεται πρόθυμος να την φλερτάρει. Συνηθισμένη στο να προκαλεί τον θαυμασμό των αντρών, η Τζίνα θα παραξενευτεί από την αδιαφορία του, αλλά δεν θα δώσει παραπάνω σημασία. Θα τον αγνοήσει κι εκείνη με τη σειρά της, μέχρι που ένα αναπάντεχο γεγονός θα ανατρέψει όλα τα μέχρι τώρα δεδομένα της. Ίσως τελικά ο Μάρκος να μην είναι τόσο αδιάφορος όσο δείχνει. Ή ακόμα χειρότερα,… ίσως τελικά η αγάπη που η ίδια φοβόταν να ονειρευτεί, να μην είναι και τόσο αδύνατη όσο φαίνεται.

 

Λίγα λόγια από τη συγγραφέα

Ως αναγνώστρια οφείλω να ομολογήσω πως δεν είμαι φανατική οπαδός των sequel. Θεωρώ πως ό,τι έχει να πει μια ιστορία στον αναγνώστη μπορεί κάλλιστα να το πει μέσα στις σελίδες ενός και μόνο βιβλίου και πως δεν χρειάζεται να ταλαιπωρεί κι άλλο ο συγγραφέας τους ήρωές του, εκδίδοντας μια συνέχεια που πιο πιθανό είναι να απογοητεύσει τον αναγνώστη παρά να τον ικανοποιήσει. Ακόμα και με αυτή την άποψη όμως, τολμώ να δηλώσω πως ήταν πάρα πολύ συγκινητικό το να λαμβάνω καθημερινά από τους αναγνώστες του πρώτου μου βιβλίου τον υπέρμετρο θαυμασμό τους για τη δουλειά μου αλλά και τις επίμονες παρακλήσεις τους για ένα δεύτερο μέρος της ιστορίας. Παγιδευμένη, λοιπόν, ανάμεσα σε αυτές τις παρακλήσεις αλλά και στην άρνησή μου να υποβάλω τον Άλεξ και την Νίνα σε νέες περιπέτειες για τις ανάγκες ενός δεύτερου μυθιστορήματος, αποφάσισα να οδηγηθώ σε μια καινούρια λύση, μια πρωτοτυπία που ίσως και να μπορέσει να ικανοποιήσει ταυτόχρονα και τους αναγνώστες μου, αλλά και εμένα ως συγγραφέα: να ασχοληθώ με την ιστορία των δευτερευόντων χαρακτήρων του Dreams of Dancing ώστε να προκύψει ένα εντελώς καινούριο μυθιστόρημα με ίδιους ήρωες μεν, αλλά με διαφορετικό θέμα και ανεξάρτητη από το πρώτο βιβλίο πλοκή.

Το καινούριο μυθιστόρημα που προέκυψε από αυτή την πρωτοτυπία φέρει τον τίτλο «Dreams of Love» και αφηγείται τον θυελλώδη έρωτα της Τζίνας και του Μάρκου, δύο ανθρώπων που γνωρίσαμε στο «Dreams of Dancing…» ως δευτερεύοντες χαρακτήρες, αλλά δεν ασχοληθήκαμε διεξοδικά μαζί τους γιατί δεν αποτελούσαν τους κεντρικούς ήρωες της ιστορίας. Τώρα οι δυο τους έρχονται στο προσκήνιο ως πρωταγωνιστές και καλούνται να μας παρασύρουν με τα δικά τους μοναδικά πάθη, καθώς και να αντιμετωπίσουν τις δικές τους φοβίες και ανασφάλειες ώστε να κατακτήσουν αυτό που αναζητούμε όλοι μας σε αυτή τη ζωή: την ευτυχία.

Το χρονικό αυτής της αναζήτησης ξεκινά από την πρώτη στιγμή που γνωρίστηκαν, γεγονός που τοποθετεί την αρχή της ιστορίας μας πολύ πιο πριν από τα γεγονότα που διαδραματίζονται στο πρώτο βιβλίο. Η Τζίνα και ο Μάρκος γνωρίστηκαν το καλοκαίρι του 2014, δηλαδή ενάμιση χρόνο πριν την γνωριμία της Νίνας και του Άλεξ και ο θυελλώδης έρωτάς τους θα περιγραφεί χρονικά σε αυτό το βιβλίο μέχρι πολύ μετά το επεισοδιακό συμβάν του τελευταίου κεφαλαίου του «Dreams of Dancing…».

**Για όσους έχουν ήδη διαβάσει το πρώτο βιβλίο και έχουν λατρέψει την Νίνα και τον Άλεξ, έχω να πω πως στο «Dreams of Love» οι δυο τους θα αποτελούν το δευτερεύον ζευγάρι της ιστορίας, κάτι που σημαίνει πως οι αναφορές στη ζωή τους θα είναι αρκετές κι έτσι δεν χρειάζεται να μελαγχολούν που το βιβλίο αυτό δεν αποτελεί μια συνέχεια της ιστορίας τους. Για όσους πάλι δεν έχουν διαβάσει το πρώτο βιβλίο – και που ίσως δεν είναι διατεθειμένοι να το κάνουν στο άμεσο μέλλον – αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα γιατί το Dreams of Love θα αποτελέσει μια εντελώς αυτόνομη ιστορία αγάπης με τα γεγονότα του να μην επηρεάζονται καθόλου από την εξέλιξη της πλοκής του πρώτου βιβλίου.

dreams-of-love-quote

Πού θα το βρείτε;

Κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο http://my.w.tt/UiNb/6vCcOz3Vvw και ακολουθώντας τις υποδείξεις της εφαρμογής για μετάβαση κάθε φορά στο επόμενο κεφάλαιο.

Το βιβλίο διατίθεται για δωρεάν ανάγνωση στο διαδίκτυο, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ανάγνωσης βιβλίων του Wattpad (απαιτείται εγγραφή στο εν λόγω site ή εναλλακτικά σύνδεση μέσω του προσωπικού λογαριασμού του Facebook – για περισσότερες πληροφορίες εδώ). Αυτή τη στιγμή δεν είναι ολοκληρωμένο αλλά θα ανεβαίνει καινούριο κεφάλαιο κάθε Σαββατοκύριακο (εκτός απροόπτου). Μόλις ολοκληρωθεί θα διατεθεί επίσης δωρεάν σε ebook και σε sites όπως το Scribd, το Issuu και το Slideshare). Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε νέα σχετικά με την πορεία της συγγραφής του αλλά και spoiler των επόμενων κεφαλαίων, μπορείτε να με ακολουθήσετε στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Wattpad ή να κάνετε like στη σελίδα του βιβλίου στο Facebook.

Φιλικά,

Μαριάννα Νικολαΐδου

Advertisements

One thought on “«Dreams of Love» – Μιχελακάκη Μαρία (Περίληψη – Περιγραφή)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s